Asigurari auto mai scumpe cu 10% si business în scadere cu 5%

Mișcările de pe piața asigurărilor indică o scădere a business-ului la nivelul anului 2012. Scăderea va fi generată în principal de micșorarea numărului de polițe auto facultative și de obligatorii de locuințe. Pentru a frâna căderea, asigurătorii vor scumpi polițele.

„Piața asigurărilor merge destul de prost. Parcul auto s-a învechit, tot mai puține mașini noi intră pe piață, contractele de leasing și de credit au ajuns sau ajung în acest an la maturitate, motiv pentru care mulți proprietari de mașini renunță la polițele de asigurare CASCO”, a declarat Lucian Marin, director subscriere nonviață la Groupama.

În plus, neaplicarea amenzilor pentru cei care nu își încheie poliță de asigurare obligatorie de locuință și criza prelungită vor conduce sistematic la o scădere a business-ului asigurărilor generale. Tocmai de aceea, Lucian Marin se așteaptă ca scăderea la nivelul pieței asigurărilor în 2012 să fie de 5%.

Majorarea costurilor cu reasigurarea și a despăgubirilor pentru vătămări corporale în cazul polițelor RCA (de la un milion la patru milioane de euro limita maximă) va conduce în final și la majorarea polițelor auto obligatorii cu 10%-15% pânmă la finalul lui 2012.

Comments are closed.