TOP 10 ASIGURATORI – OMNIASIG este noul lider al pietei asigurarilor!

Primele 10 companii din piata asigurarilor au subscris cumulat prime brute care au insumat aproape 770 milioane EUR si au consemnat o scadere de aproape 3 procente in moneda europeana. Doar 4 dintre primele 10 companii au inregistrat cresteri in euro: GROUPAMA Asigurari +1,3%, EUROINS Romania +86,5%, UNIQA Asigurari +4,9%, respectiv CITY Insurance +243%.
Noul lider al pietei asigurarilor este, potrivit estimarilor insuranceprofile.ro din perioada analizata, OMNIASIG VIG.

Compania rezultata in urma fuziunii dintre OMNIASIG si BCR Asigurari a subscris, conform estimarilor, 550 mil. lei, adica putin peste 125 mil. EUR. Raportat la rezultatele cumulate ale celor doua companii pentru semestrul 1 al anului precedent, OMNIASIG VIG a consemnat o scadere in euro cu putin peste 21% si a pierdut aproape 3 puncte procentuale din cota de piata.

Locul secund este ocupat de ASTRA Asigurari, cu subscrieri de circa 118 mil. EUR in perioada amintita. Asiguratorul si-a diminuat cu aproape 12% in EUR subscrierile, raportat la valoarea acestora din perioada similara a anului trecut, si a pierdut aproape 1,4 puncte procentuale din cota de piata.

ALLIANZ-TIRIAC este pozitionata pe locul al treilea, cu subscrieri de aproape 104 mil. EUR, in scadere cu circa 5% fata de aceeasi perioada din 2011. Compania isi mentine cota de piata si in perioada analizata la peste 11% din piata asigurarilor.

Potrivit rezultatelor comunicate de GROUPAMA, compania a subscris in Romania 85 mil. EUR, in crestere (+1,3%) fata de cifrele consemnate la jumatatea anului trecut. Asiguratorul ocupa pozitia a patra, avand o cota de piata in usoara crestere.

ASIROM ocupa pozitia a 5-a in piata, cu subscrieri a caror valoare a depasit 70 mil. EUR, cu circa 20% mai putin decat suma consemnata in perioada similara a anului trecut. Compania detine in prezent o cota de 7,5% din piata asigurarilor.

ING Asigurari de Viata este singura companie specializata in asigurari de viata care a ramas in TOP 10 total subscrieri, ocupand pozitia a 6-a cu subscrieri a caror valoare a depasit 61 mil. EUR. Aceasta si-a diminuat afacerile cu aproape 6% in moneda europeana.

GENERALI Romania ocupa pozitia a 7-a cu subscrieri de aproape 60 mil. EUR si o scadere de circa 7% in moneda europeana. GENERALI Romania si-a diminuat usor si cota de piata, aceasta ajungand la 6,3% din piata asigurarilor.

Dintre companiile din TOP 10, EUROINS a reusit o evolutie spectaculoasa: compania a crescut cu aproape 87% in moneda europeana pana la un volum al subscrierilor de 52 mil. EUR. Asiguratorul aproape ca si-a dublat cota de piata fata de valoarea inregistrata in perioada similara a anului trecut. EUROINS a adaugat 2,6 puncte procentuale, urcand valoarea acestui indicator la 5,5% din piata asigurarilor. In valoare absoluta, EUROINS a subscris cu peste 24 mil. EUR peste volumul realizat in prima jumatate a anului trecut.

UNIQA Asigurari a subscris peste 50 mil. EUR, fiind una dintre cele 4 companii care au inregistrat o crestere in perioada analizata. Aceasta si-a majorat afacerile cu aproape 5% in euro si detine o cota de 5,3% din piata asigurarilor.

CITY Insurance a reusit sa subscrie cu aproape 31 mil. EUR peste volumul realizat in perioada similara a anului trecut. Compania a avut cea mai spectaculoasa crestere din TOP 10 si incheie clasamentul primelor 10 companii din piata asigurarilor.

Gradul de concentrare a pietei a scazut usor cu 0,56 puncte procentuale, primele 10 companii din piata realizand cu aproape 23 mil. EUR mai putin decat totalul consemnat in prima jumatate a anului trecut. Volumul subscrierilor realizate de primele 10 companii din piata reprezinta 81,7% din piata asigurarilor.

topul asiguratorilor

Comments are closed.